Näss – Cie Massala

Falkenberg

Torsdag 26 September

Fotograf: Charlotte Audureau

Näss har fötts ur kontrasten mellan en framåtskridande modernitet och hårt fastlåsta traditioner i det marockanska samhället. Fouad Boussouf, koreograf, dansare och grundaren till Cie Massala låter motpolerna samspela i dansverket.

Med en fot i Marocko och den andra i Paris-förorten Val-de-Marne lånar Cie Massala uttryck från stilar som hiphop, samtida dans och nycirkus. I skapandet av Näss har också marockanska folkdanser fått utgöra källor till inspiration. Allt från krigsdanserna taskiouine och reggada med sina rytmiska trumslag till ahidous, en mer festlig dans med tamburin och kollektiva handslag. När dessa möter, spelar och blir ett med Parisförortens hiphop – då får du en fusion av de sju dansarnas energier och kroppar. Med hög teknisk skicklighet låter de oss se kraften och konflikten i att komma samman.

Cie Massala grundades 2010 av dansaren och koreografen Fouad Boussouf. Utöver det koreografiska arbetet är kompaniet socialt och kulturellt engagerat genom olika typer av kurser och aktiviteter.

Föreställningen turnerar med Dansnät Sverige hösten 2019.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Torsdag 26 September 19:00 Falkenberg Falkhallen Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören