Graces – Silvia Gribaudi

Falkenberg

Tisdag 19 April

Den fria kroppens profet bjuder på feelgood och skratt. 

Silvia Gribaudi har gjort sig känd som den fria kroppens profet. Genom att ifrågasätta könsstereotyper, kroppsideal samt begreppet virtuositet lyckas hon både underhålla och skapa eftertanke hos sin publik. 

Graces är inspirerat av Antonio Canovas neoklassiska marmorskulptur ”De tre gracerna”. Skulpturen föreställer Zeus tre döttrar vilka sägs representera skönhet, charm och glädje. Men vilka skulle ”de tre gracerna” vara idag och vad händer om man porträtterar dem med Gribaudis råa ironi och lättvindiga approach? 

I Graces representeras Canovas skulptur av Silvia Gribaudis tre danskollegor. Tillsammans med Silvia själv uppträder de i tablåer i en strävan efter att uppnå en form av färdig, polerad skönhet. De försöker röra sig synkront, utan att lyckas. Signalerar för en ljusförändring, som kommer för sent. Stolt och så graciöst som möjligt misslyckas deras ansatser till perfektion gång på gång. Deras mänskliga brister synliggörs och kvartettens ögon letar efter publikens godkännande. 

Graces är en hommage till den mänskliga bristfällighetens styrka, en påminnelse om att ”skönhet ligger i betraktarens ögon”, men framförallt en hjärtlig föreställning som bjuder till mycket skratt. 

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Tisdag 19 April 19:00 Falkenberg Falkhallens blackbox Biljetter
Läs mer hos arrangören

Taggar