Humans and Soil – Of itself : in itself

Kalmar

Lördag 26 Mars

Fotograf: Jakob Granqvist

 

Live-musik, spoken word och eklektisk dans påminner oss om kroppens strävan att bli fri.

 

Marit Shirin Carolasdotter är koreografen vars konstnärskap genomsyras av engagemang för urfolkens historia och nutid. Med samiska rötter från Jämtland och kurdisk bakgrund från Irak tar hon sig an samernas förtryck och den despoti som drabbar flertalet ursprungsfolk.

 

Hennes första helaftonsverk, of itself : in itself, är en personligt laddad föreställning med både dans, musik och estradpoesi. Med hjälp av spoken word artisten Juvvá Pittja förstärks föreställningens politiska tyngd. Hans ord belyser samernas kamp och dansarnas energikrävande och så småningom utmattande koreografi förkroppsligar strävan efter rätten till sin egen kropp.

 

Med scenen begravd under 1000 liter jord skapas ett angeläget verk där dansarnas fötter, djupt nedborrade i jorden, utforskar kroppsminnen nedärvda från tidigare generationer. En kartläggning av hur våra förfäders kunskaper finns rotade inom oss, som ett eko av det kroppsliga förtryck de utstått.

 

Projektet är ett utbyte mellan svenskar, samer och Ainufolket från norra Japan.

 

Föreställningen är 50 minuter och efterföljs direkt av 30 minuters föreläsning.

 

Turnérar med Dansnät Sverige.

 

För bokning av rullstolsplats och/eller handikapparkering: mejla info@byteatern.se

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
Byteatern Kalmar Länsteater 0480-49 69 40

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Lördag 26 Mars 19:00 Kalmar Byteatern Kalmar Länsteater Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören