Closed borders – visas på Skånes Dansteater

CLOSED BORDERS är en vidareutveckling av projektet Dance Across Borders där 15 nyanlända ungdomar och unga boende i Malmö tar fram en föreställning tillsammans med koreografen Melody Putu, projektledaren Atoosa Farahmand och kompositören Miranda Gjerstad.

I våras visades föreställningen Dance Across Borders som fokuserade på människors flykt, den farliga överfarten och olika definitioner av gränser. Nu fortsätter de unga dansarna berätta utifrån sina egna perspektiv och inre hemliga språk.

I höstens CLOSED BORDERS finns en känsla av hopplöshet. Människor närmar sig gränserna som blir allt smalare och svårare att ta sig över. En ändlös väntan skapar frustration, en ilska som till slut gör att de vänds mot varandra. Finns det någon ljusning?

Dansare: Aman Azad, Diana Karateodorova, Ella Kadefors, Emil Lindberg, Frida Lovén, HillaMari Engström, Josefina Ingvarsson, Lovisa Magnusson, Siri Andersdotter och Vibha Kumra.

6 november kl. 16 på Skånes Dansteater. Östra Varvsgatan 13 A, Malmö

Fri entré!

Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar