Blind Boi Diaries – Juli Apponen / Beyond Repair

Fotograf: Hanna Reimar

Blind Boi Diaries är ett solo och ett självbiografiskt porträtt om och med dansaren och konstnären Sindri Runudde som för sju år sedan oväntat förlorade större delen av sitt synfält. Med utgångspunkt i personliga berättelser, erfarenheter och premisser undersöker föreställningen perceptiva förskjutningar och oundvikliga begränsningar. När en inte riktigt kan se vad en själv skapar eller ens vet om det sitter någon i publiken, vad är då en självbiografi och en självbild i ett sceniskt verk där dans och rörelse är utgångspunkten.

“Kanariefågeln brukar ha en spegel i sin bur, eftersom den tror att spegelbilden är en annan fågel. När jag ser en skepnad av mig själv i spegeln och råkar tro att det är någon annan, eller när jag inte vet om det är min bästa vän eller en främling som står framför mig, undrar jag om jag har förvandlas till den kanariefågeln”

Medverkande:
Juli Apponen – Regissör/koreograf
Sindri Runudde – Dansare/performer
Hanna Reidmar – Ljus & Scenografi
Kristian Hverring – Ljuddesign

Samproduceras av Turnéslingan Tre Scener – Atalante, Dansstationen och MDT. 

Med stöd av Smartse.

29 april kl. 19.30 på Dansstationen, Palladiums scen. Södergatan 15, Malmö.

Pris: 160 / 120 / 80 kr.

Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar