JUCK – Juck

Iklädda prydlig skoluniform juckar fem dansare med stenhård blick. Bakom de propra skoluniformerna finns det plats för sexualitet, aggressivitet, ömhet och kreativitet. Genom dans, ljus och ljud förmedlas berättelser om vad kvinnlighet är och vad det kan vara.

Genom rörelse och dans tar JUCK fatt på tid och rum och leker med de förväntningar som finns där. Det är i mötet mellan performer och publik som känslan av vad JUCK är uppstår. JUCK är en egen, levande praktik. Med ett fysiskt yttre och inre förhållningssätt till samhällets sociala maktstrukturer utmanar JUCK scenrummets traditionella konventioner och relationer. Centralt i undersökandet står idén om femininitet och genus.

JUCK: Feyona Naluzzi, Shirley Harthey Ubilla, Tarika Wahlberg, Cajsa Godée, Madde Ngoma och Emelie Enlund.
Ljud: Eric Sjögren (SE) Kotelett & Zadak (DEU)
Ljusdesign: JUCK och Tobias Hallgren.
Turnétekniker: Angela X Ariza
Produktion: Follow the Rabbit/Josefin Lindberg

12 april kl. 19.30 på Dansstationen, Palladiums scen. Södergatan 15, Malmö.

Längd: 50 min

Pris: 160 / 120 / 80 kr.

Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar