Samtida dans – Danscentrum Syd

Fotograf: Elm Ravn

Under Teaterns Dag kan du se tre av Danscentrum Syds koreografer och dansare. Välkommen på en timmes spännande upplevelse av vad samtida dans kan vara!

Kollaborativet berättar och visar material från sitt arbete med ”…när vi lyser för varandra…”, ett dansprojekt med teckenspråkiga barn och unga och deras vuxna.

Dansare och koreograf Maria Naidu visar en del ur ett solo för en vuxenproduktion.

Jilda Hallin och Lisa Nilsson från We Collective visar ett utdrag ur sin föreställning Lår, som utforskar relationen till kroppen. Lår är en lekfull show för unga där låren hyllas, glittrar, fnittrar, känns igen, ifrågasätts och är självklara.

Efter blir det ett kort samtal med danskonsulent Claes Forsell Andersson om vad samtida dans kan vara och hur den utvecklas i södra Sverige.

Dans behöver inte förstås, den ska upplevas!

25 mars kl 16.00 i Stora Studion på Danscentrum Syd. Ingång mellan Inkonst och restaurang Plockepinn. Bergsgatan 29, Malmö.

Längd: 60 minuter

Pris: Teaterns Dag-knapp (50:-)

 

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
Vad är en Teaterns Dag-knapp? Entréknappen finns att köpa på Kulturcentralen och hos alla medverkande scener. Den kostar 50 kr och gäller som inträde till alla arrangemang under dagen. Den gäller även som inträde på Teaterns Natt fram till kl 22.00.

Läs mer hos arrangören

Taggar