Dansens dag på Domkyrkoplatsen – Souvenir Undone och Solo for real

Fotograf: Press

Program för Dansens Dag på Domkyrkoplatsen i Lund

Fri entré

Dansens dag är en hyllning till dansen!

Med start ca kl 14.00 visas de två verken Souvenir Undone och Solo for real.

Souvenir Undone är ett dansprojekt som anpassar sig efter den miljö där det framförs. Verket utforskar relationen mellan arkitektur och koreografi, dansaren och publiken. Koreografi av Rachel Tess, framförd av Rachel Tess och Anna Pehrsson.

Solo for Real är ett solo, en resa in i en mans liv och hans försök att finna vila i kaos. Framfört av dansaren Jenej Bizjak, i koreografi av Fabio Liberti. Med musik av B Clementine och engelsk text.

Arrangör: Lunds Kommun i samråd med Domkyrkan och Lunds kulturskola, tillsammans med koordinering av Dansstationen.

DANSENS DAG
Internationella dansdagen den 29 april etablerades 1982 av InternationalDance Committee, ITI-UNESCO. Datumet markerar balettförnyaren Jean-Georges Noverres födelsedag år 1727. Dagen firas runt om i världen med syftet att föra samman människor över politiska, kulturella och etniska barriärer för att i fred och vänskap hylla dansen.
I Skåne firar vi Dansens Dag i slutet av april sedan 1990. Skånes Danskollegium består av representanter för Dansstationen, Skånes Dansteater, Danscentrum Syd och Memory Wax, som väljer ut dansverk till turné i samband med Dansens Dag. I år visas verken i städerna Malmö, Lund och Skurup.

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
Fri entré! Ingen föranmälan krävs.

Taggar