Because the day was sunny – Lidia Woś

Turnerande föreställning

Fredag 3 Maj - Måndag 13 Maj

Fotograf: Press

Dans möter poesi. Svensk-polska koreografen Lidia Woś absurda och skruvade koreografiska universum möter Wisława Szymborskas surrealistiska och ändå vardagliga poesi.

I föreställningen vill Lidia Woś utforska hur poesins uttryck kan omformas till dans. Ordens exakta betydelse är inte det viktiga utan det handlar om att använda texten som inspirationskälla. Poesin är en grund för fantasin och hjälper till att öppna för nya tankar, idéer och att vidga rörelsespråket.

Föreställningen består av olika tablåer eller scener, var och en inspirerade av någon av Szymborskas dikter. Varje enskild del kan stå får sig själv, på samma sätt som en enskild dikt i en diktsamling, eller en låt, eller ett musikstycke på en konsert. Tillsammans bildar de en helhet som vill ta med publiken på en knapp timmes resa, i ett eget universum.

Längd: 1 timme

Pris: 60 – 180 kr.

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
KRISTIANSTAD: Boka biljetter via mail kristianstad.tf@riksteatern.se eller telefon: 044-125820. Telefon- & besökstid måndag till fredag 11:00-13:00. Övrig tid kan du lämna meddelande på telefonsvararen så ringer Teaterföreningen upp dig.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Fredag 3 Maj 19:00 Landskrona Landskrona Teater Biljetter
Tisdag 7 Maj 19:00 Lund Lunds Stadsteater Biljetter
Måndag 13 Maj 19:00 Kristianstad Kulturhuset Barbacka
Läs mer hos arrangören