Dansens Dag! – Helsingborg

Helsingborg

Onsdag 29 April

Fotograf: Press

Dansens dag i Helsingborg firas i år med dansföreställningen Anchors Away av SOJ Scenkonstproduktion, under lunchtid på Dunkers Kulturhus. Sara Ekman, Jonas Svensson och Ola Simonsson (SOJ) har nu gett sig in i seglingens förundrade värld.

DANSENS DAG
Internationella dansdagen den 29 april etablerades 1982 av International Dance Committee, ITI-UNESCO. Datumet markerar balettförnyaren Jean-Georges Noverres födelsedag år 1727. Dagen firas runt om i världen med syftet att föra samman människor över politiska, kulturella och etniska barriärer för att i fred och vänskap hylla dansen. I Skåne firar vi Dansens Dag kring 29 april sedan 1990 och Danmark firar nationellt Dansens Dage kring 1 maj-helgen.

Pris: Fri entré, endast 65 platser.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Onsdag 29 April 12:00 Helsingborg Dunkers Kulturhus, i atriet
Onsdag 29 April 13:00 Helsingborg Dunkers Kulturhus, i atriet
Läs mer hos arrangören