Svansjön – Ryska Nationalbaletten

Malmö

Söndag 1 Mars

Fotograf: Press

Svansjön, en av tidernas mest kända föreställningar inom klassisk balett.

En sagolik berättelse med överdådig scenografi och dans, och med musik av Tjajkovskij.

Framförd av Rysslands Nationalbalett från Moskva.

Historien om den förhäxade svanprinsessan som bara kan befrias från den ondskefulle Trollkarlens trolldom genom äkta kärlek. Siegfried förväntas gifta sig med en passande flicka för att föra sin dynasti vidare. Han förälskar sig inte i någon av de flickor som skulle vara ett bra parti, utan i en främmande flicka, Odette, som förtrollar honom med sin skönhet. Siegfried svär Odette evig kärlek. Den förbannelse som vilar över Odette, gör att hon bara kan ta mänsklig form under några timmar varje natt. Den ondskefulle trollkarlen ser sin chans, han låter sin egen dotter gå på fest på slottet i Odettes skepnad för att lura prinsen. Planen lyckas och den förblindade prinsen bryter, utan att veta det, sitt trohetslöfte. När det går upp för Siegfried att han blivit lurad, bönfaller han Odette att förlåta honom.

Arrangör: Julius Production AB

Längd: ca 2 timmar och 20 minuter inklusive paus

Pris: 590 – 645 kr.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Söndag 1 Mars 18:00 Malmö Malmö Live Biljetter
Läs mer hos arrangören