of itself : in itself – Humans & Soil

Falkenberg

Onsdag 23 Mars

Fotograf: Andreas Nilsson

SAMISKT ÅTERERÖVRANDE PÅ 1000 LITER JORD

Live-musik, spoken word och eklektisk dans påminner oss om kroppens strävan att bli fri. 

Marit Shirin Carolasdotter är koreografen vars konstnärskap genomsyras av engagemang för urfolkens historia och nutid. Med samiska rötter från Jämtland och kurdisk bakgrund från Irak tar hon sig an samernas förtryck och den despoti som drabbar flertalet ursprungsfolk.

Hennes första helaftonsverk, of itself : in itself, är en personligt laddad föreställning med både dans, musik och estradpoesi. Med hjälp av spoken word artisten Juvvá Pittja förstärks föreställningens politiska tyngd. Hans ord belyser samernas kamp och dansarnas energikrävande och så småningom utmattande koreografi förkroppsligar strävan efter rätten till sin egen kropp.

Med scenen begravd under 1000 liter jord skapas ett verk där dansarnas fötter, djupt nedborrade i jorden, utforskar kroppsminnen nedärvda från tidigare generationer. En kartläggning av hur våra förfäders kunskaper finns rotade inom oss, som ett eko av det kroppsliga förtryck de utstått.

Längd: 50 min

Pris: 100-200kr

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Onsdag 23 Mars 19:00 Falkenberg Falkhallens Blackbox Biljetter
Läs mer hos arrangören

Taggar