ON EARTH I´M DONE: ISLANDS – JEFTA VAN DINTHER OCH CULLBERG

Malmö

Fredag 7 Oktober

Islands blickar tillbaka och försöker minnas en värld som inte längre finns. Tillvaron måste byggas upp från grunden – likt bosättare på en främmande planet måste invånarna lära sig leva på nytt. Så skapas nya och disparata logiker. Islands är en föreställning om ett alternativt samhälle, i karantän från resten av mänskligheten. Här ljuder rösterna alltid i kör. Här förvandlas melankoli till överlevnadsstrategi och dans till ett vapen.

– I Islands beger vi oss till en plats där mänskligheten inte längre går att ta för given. De varelser vi möter här tänker, agerar och talar med något som liknar mänskliga känslor, men deras inre liv är syntetiska. Deras sociala interaktion är hackad, deras fortplantning ett gränssnitt och omsorgen de visar planeten automatiserad, säger Jefta van Dinther.

Jefta van Dinther återvänder till Cullberg som associerad koreograf med två nya verk Mountains och Islands. Två föreställningar som sätter människors existens och varande på sin spets. På Dansstationen för vi ta del av Del 2: Islands. Föreställningarna är fristående

– I många kulturer symboliserar berg beständighet, stabilitet och en väg till andlighet. Vi ber till bergen och från bergen om vägledning. Öar däremot är omgivna av vatten, isolerade och bär på en motsägelsefullhet; de kan samtidigt vara skyddade fristäder och omstörtande enklaver. Deras avskildhet rymmer både skönhet och fara, säger Jefta van Dinther.

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
040-100 150

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Fredag 7 Oktober 19:30 Malmö Dansstationen Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar