TRANSPLANTATION – CHARLOTTE ENGELKES

Malmö

Tisdag 29 November - Onsdag 30 November

 TRANS(FORMERANDE) UNDERHÅLLNING PÅ DÖDLIGT ALLVAR

Transplantation är en livsbejakande varieté om identitet och existens, inspirerad av en medicinsk thriller som stavas benmärgstransplantation.

2019 genomgick Charlotte Engelkes en benmärgstransplantation. För att hennes liv ska kunna räddas måste hela hennes immunsystem slås ut. Successivt lämnar hon plats för en okänd benmärgsdonators livgivande stamceller och frågar sig: – Var tar jag slut och börjar den andre?

Ur denna erfarenhet tar verket Transplantation form, ett rikt allkonstverk där filosofiska tankefigurer om Engelkes nyvunna Y-kromosom stöts och blöts av performancekonstnären själv tillsammans med koreografen och dragkingartisten Sofia Södergård.

Med dans, standup, opera och komik skildras Charlottes pånyttfödelse som… ja… som vaddå? Som man? Hur många procents genmassa utgör en kropp och hur stor del behöver ersättas för att skapa en ny person?

Transplantation är en hyllning till livet – en köttslig realitet ackompanjerad av musikhistoriens största kärlekshistoria ”Tristan & Isolde” av Wagner.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Tisdag 29 November 19:30 Malmö Dansstationen Biljetter
Onsdag 30 November 18:00 Malmö Dansstationen Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar