Tiden det tar – Hagar Malin Sellkvist Sellén

Malmö

Torsdag 2 Februari

Efter drygt tjugo år av koreografiska verk där tematiken varit hennes utgångspunkt vill koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén nu börja i en annan ände: i rörelsen och se vart den leder.

Tiden det tar är ett helaftonssolo skapat för och tillsammans med den norska dansaren Pernille Holden. Holden har tidigare medverkat i Hellkvist Selléns verk Flottarkärlek, Kvinnor och skog och Bättre folk som samtliga gästat Dansstationen.

Tiden det tar klär sig inte i det skrivna ordets språkdräkt utan kommunicerar genom koreografin från början till slut. Hagar Malin Hellkvist Sellén har under två decennier skapat scenkonst med queera och feministiska perspektiv. Identitetsbärande verk som både omfamnat och utmanat publiken. Områden som just nu upptar henne är hållbarhet, koreografins oändliga möjligheter och konstnärens ansvar att röra sig i otrampad terräng.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Torsdag 2 Februari 19:30 Malmö Dansstationen Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar