Transit – Skånes Dansteater

Malmö

Torsdag 2 Februari - Torsdag 23 Februari

DAGS FÖR NYPREMIÄR

Hyllade dansföreställningen TRANSIT är tillbaka med ett sceniskt universum av liv och rörelse i förändring. Ett visuellt omtumlande och existentiellt dansverk av koreografen Tero Saarinen om att hitta en väg ur det som varit och hoppet att finna en ny början. Detta verk skapades ursprungligen för våra dansare och hade sin världspremiär på Malmö Opera hösten 2020. Nu är föreställningen tillbaka, denna gång på vår egen scen för en förhöjd och intensiv dansupplevelse som inledning på säsongen.

ETT SANT ALLKONSTVERK

I TRANSIT har dans, musik och film sammanfogats till en både gripande och hoppingivande helhet. Med stark anknytning i naturen och samtiden har kostymdesignern Teemu Muurimäki och scenograferna IC-98 skapat en värld som andas sci-fi-estetik såväl som naturlig skönhet. Konstnärsduon IC-98, Visa Suonpää och Patrik Söderlund, tar oss med sina föränderliga projektioner ut i ett universum av hotfull oändlighet och spirande hopp.

Föreställningens musikaliska värld består av kompositören Sebastian Fagerlunds trilogi Stonework, Drifts och Water Atlas. Med ett intresse för storskaliga former och en stark tro på musikens möjlighet att uttrycka eviga och existentiella frågor bjuder dessa tre kompositioner på kraftfull musikdramatik full av känsla och influenser från en mångfald av musiktraditioner.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Torsdag 2 Februari 19:00 Malmö Skånes Dansteater Biljetter
Lördag 4 Februari 18:00 Malmö Skånes Dansteater Biljetter
Tisdag 7 Februari 19:00 Malmö Skånes Dansteater Biljetter
Onsdag 8 Februari 19:00 Malmö Skånes Dansteater Biljetter
Fredag 10 Februari 19:00 Malmö Skånes Dansteater Biljetter
Lördag 11 Februari 18:00 Malmö Skånes Dansteater Biljetter
Söndag 12 Februari 16:00 Malmö Skånes Dansteater Biljetter
Onsdag 15 Februari 19:00 Malmö Skånes Dansteater Biljetter
Torsdag 16 Februari 19:00 Malmö Skånes Dansteater Biljetter
Fredag 17 Februari 19:00 Malmö Skånes Dansteater Biljetter
Lördag 18 Februari 18:00 Malmö Skånes Dansteater Biljetter
Söndag 19 Februari 16:00 Malmö Skånes Dansteater Biljetter
Onsdag 22 Februari 19:00 Malmö Skånes Dansteater Biljetter
Torsdag 23 Februari 19:00 Malmö Skånes Dansteater Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar