NAMASKARAM, invigningceremoni – Wisdoms of welcome / LICA – Embassy of Movement

Lund

Torsdag 27 April

Fotograf: Cecilia Höglund

Var med i firandet när lokala konstnärer och konstälskare i det internationella Lund välkomnar våra internationella gäster. Mia Habib, (Norge), Thami Hector Manakehla (Sydafrika) Thais Di Marco (Brasilien), Diana Anselmo (Italien) när vi blåser i snäckskal, tänder oljelampor/valakku, knäcker kokosnötter, gör solhälsningen och lyssnar till sång av Shreekripa Balasubramaniam, mridangam och mycket mer i en happening med ritualer inspirerade av gamla indiska och samtida dagliga konstpraktiker.

Lund International Choreography Assembly är en mötesplats för lokala och internationella danskonstnärer i möte mellan praktik och teori.
Medverkande 2023: Diana Anselmo,Thais Di Marco, Thami Hector Manekehla, Raymond  Roa, Emma Ribbing, Roula Samiotaki, Jerry Pedersen, Anders Duckworth, Sybrig Dokter, Escarleth Pozo, Anastasiia Krasnoshchoka, Maya Dalinsky, Eden Keflai, Maria Arkouli, Alexander Blum Bertelsen, Sandy Ceesay, Isabella Khanamidi, Paolo de Venecia Gile, Maria Naidu, Ranya Asadi, Shreekripa Balasubramaniam.
Organised by Embassy of Movement, a platform based in the region of Skåne, dedicated to decolonial practices. www.raninair.se 

Ceremonin äger rum utanför Skissernas museum.

Arrangemanget är gratis.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Torsdag 27 April 17:00 Lund Skissernas museum
Läs mer hos arrangören

Taggar