Le Scénario – Philip Berlin

Malmö

Tisdag 12 September

Fotograf: Björn Lans

Ett överdådigt grand jeté-maraton.

Philip Berlin undersöker expansiva hopp. En rad finaler som oavbrutet avlöser varandra. I ett oupphörligt regn av konfetti svävar dansarna över scenen. Snabbt, kraftfullt och med komplexitet. Allt till de ljuva tonerna av belarusisk postpunk som sedan övergår till nyskapad technomusik av Yoann Durant.

Le scénario är ett verk som tar avstamp i Merce Cunninghams postmoderna teoretiseringar om hoppande och landar någonstans i Michael Clarks förkärlek till modevärlden. Fantastik kostym i form pipkragar i latex i senaste renässansmode blandat med samtida vardagskläder är skapat av Daniel Åkerström-Steen och Philip Berlin.

I detta bombastiska verk får vi möta dansarna Viktoria Andersson, Linda Blomqvist, Darío Barreto-Damas, Jim de Block och Victor Lans på en laboratorieblå scen utövande en strid mot gravitationskraften.

 

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Tisdag 12 September 19:30 Malmö Dansstationen Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar