Obake – Collectif Maison Courbe (Malmö Sommarscen)

Malmö

Fredag 30 Juni - Lördag 1 Juli

 

Följ med på en magisk och lekfull resa där dans och akrobatik förändrar vår syn på arkitektur och offentliga platser. Det franska dans- och cirkuskompaniet Collectif Maison Courbe besöker Malmö Sommarscen!

I Borggårdens imponerande slottsmiljö möter vi de oskiljaktiga karaktärerna Parping och Moellon. Med sina smidiga kroppar utforskar duon Malmös kullerstensbelagda historiska plats på helt nya sätt. Vi får se dem framhäva arkitekturen, upptäcka det osynliga och använda allt i sin omgivning för att fortsätta sin resa. I ett universum fyllt av magi och lekfullhet börjar vi se våra offentliga platser och människorna där med helt nya ögon.

Obakeer är övernaturliga varelser från den japanska folktron, även kända som Bakemono, vilket betyder ”något som förvandlas”. I Obake medverkar de franska artisterna Hélène Leveau och Léo Manipoud. Hélène är en utbildad cirkusartist med expertis inom handstående, slak lina och Icarian games. Léo, också en utbildad cirkusartist, arbetar med akrobatik, dans och urban climbing.

Sommarscen Malmö är en del av kulturförvaltningen i Malmö stad. Målsättningen är att väcka nyfikenhet för scenkonst i alla dess former. Runt 130 programpunkter med en mångfald av upplevelser för alla åldrar.
Gemensamt för alla arrangemang är att de alltid äger rum utomhus och att det alltid är fri entré.

 

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
sommarscen@malmo.se

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Fredag 30 Juni 19:00 Malmö Malmöhus slotts innergård
Lördag 1 Juli 19:00 Malmö Malmöhus slotts innergård
Läs mer hos arrangören

Taggar