Spirit World Rising – PotatoPotato

Malmö

Tisdag 10 Oktober - Lördag 14 Oktober

Fotograf: Martin Brusewitz

Två karaktärer befinner sig i ett svindlande tomrum mellan två världar, vår verklighet och andevärlden. De har sökt upp oss för att påkalla uppmärksamhet. De vill göra upp med vår andefattiga samtid – för att kunna gå över till andra sidan.

Hösten 2023 vill PotatoPotato med föreställningen Spirit World Rising skapa perspektiv på samtida esoterism och det ökade intresset för det ockulta. I en mörk tid präglad av osäkerhet ägnar sig allt fler unga åt andliga praktiker som tarot, astrologi, seanser och magiska ritualer. Inte minst WitchTok har blivit en enormt populär virtuell plats för denna motkultur. Även konstnärer som kommunicerade med andevärlden i sina konstnärliga praktiker under sekelskiftet 1900 uppmärksammas på ett helt nytt sätt idag, kanske upplever vi just nu ett nytt ockult sekelskifte! Men vad berättar detta ökade intresse om vår samtid?

Genom esoteriska praktiker som ritualmagi, seanser, instant writing, spells och Electronic Voice Phenomenon undersöker projektets medverkande samtida mystik. Med tanke på vart världen är på väg närmar vi ju oss alla dödens till synes oövervinneliga tomrum. Men är det verkligen tomt där på andra sidan?

Kom om du vågar!

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Tisdag 10 Oktober 20:00 Malmö PotatoPotato Scenkonst, Bokgatan 16 Biljetter
Onsdag 11 Oktober 20:00 Malmö PotatoPotato Scenkonst, Bokgatan 16 Biljetter
Torsdag 12 Oktober 20:00 Malmö PotatoPotato Scenkonst, Bokgatan 16 Biljetter
Fredag 13 Oktober 20:00 Malmö PotatoPotato Scenkonst, Bokgatan 16 Biljetter
Lördag 14 Oktober 20:00 Malmö PotatoPotato Scenkonst, Bokgatan 16 Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar