PLAYGROUND – Memory Wax

Ängelholm

Söndag 8 September

 

En viktig dansföreställning som utforskar gruppens dynamik och kommunikation genom spel och lek. Vilka roller tar vi oss an i interaktionen med andra? Vad händer när rollerna förändras och när blir leken allvar?

Vi startade arbetet med Playground precis innan pandemin rullade igång. Föreställningen har skjutits fram men arbetet har blivit ännu mer aktuellt just på grund av pandemin och hur viktigt det har varit att fortsätta leka, fortsätta skapa, trots isolering och restriktioner.

I detta verk vill vi utforska gruppens dynamik och individens roll i mötet med andra, genom interaktiva moment som undersöker kommunikation genom spel och lek. Vi kommer att samarbeta med det kubanska danskompaniet Danza Teatro Retazos på Kuba och fördjupa produktionens tematik i ländernas väldigt olika utgångspunkt men med leken som en gemensam plattform.

Spel och lek är grundinspirationen och tränger igenom det konstnärliga skapandet. En stor del av verkets utveckling kommer att ske genom interaktiva workshops med olika föreningar/grupper och individer på olika platser i Skåne samt motsvarande på Kuba. Syftet med dessa är att skapa en trygg miljö där vi kan observera och utforska hur vårt beteende ändras beroende på olika konstellationer och situationer som vi befinner oss i.

Arrangeras av Ängelholms Riksteaterförening

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Söndag 8 September 18:00 Ängelholm Jarl Kullescenen Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar