Swan Lake – International Festival Ballet

Turnerande föreställning

Måndag 25 November - Söndag 1 December

International Festival Ballet presenterar en av de mest berömda baletterna till musik av Piotr Ilyich Tchaikovskys ”Svansjön”.

För många är ”Svansjön” synonymt med balett. Den romantiska sagan om den unge prinsen Siegfried, som förälskar sig i svanprinsessan Odetta och vill befria henne från hertig Rothbarts onda förtrollning, är en berättelse om den sanna kärlekens kraft.

Detta balettstycke ingår i standardrepertoaren hos alla större kompanier. I synnerhet Allegro Moderato från Svandanserna i akt 2, koreograferad av Lev Ivanov, har varit föremål för otaliga parodier och är därför känd långt utanför den balettintresserade publiken som ”De fyra små svanarnas dans”. Kort sagt, det är ett genialt verk av en genial kompositör och har varit en publikdragare i århundraden.

”Svansjön” trollas fram på scenen av en av de bästa klassiska balettensemblerna, International Festival Ballet. Den storslagna scenografin av den lysande teaterdesignern Vjatscheslav Okunev, som bland annat har arbetat för Marinsky Theatre i Sankt Petersburg och La Scala i Milano, vackra kostymer och balettensemblens gränslösa elegans och sorglösa lätthet garanterar en drömsk och sagolik version av en klassisk balett som fortsätter att fascinera även efter mer än 100 år.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Måndag 25 November 19:30 Malmö Slagthuset Biljetter
Söndag 1 December 17:00 Helsingborg Helsingborgs Konserthus Biljetter
Läs mer hos arrangören

Taggar