Dans Digitalt

Fotograf: BamBam Frost från "YES" av Märta Thisner och Anna Koch av weld

Nordberg Movement kickar igång “45 minutes of dance”! De första gästerna är koreografen och dansaren BamBam Frost, för veckans intervju, och koreografen, dansaren och konstnärliga ledaren för weld i Stockholm Anna Koch, för veckans minne. Mot slutet involveras samtliga medverkande i samtalet.

45 Minutes of Dance ges varje fredag på Zoom. För länk till den aktuella versionen rekommenderas att ni surfar in på Magnus Nordbergs Facebook-sida, där kommande episoder presenteras som offentliga inlägg. Maila Nordberg Movement för eventuella frågor.

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
info@nordbergmovement.se

Datum & tider

Datum Tid
Fredag 5 Februari 09:15
Fredag 12 Februari 09:15
Fredag 19 Februari 09:15
Fredag 26 Februari 09:15
Fredag 5 Mars 09:15Fotograf: Senay Berhe

Följ arbetet bakom kulisserna med nya dansföreställningen Remind Me I’m Not Dead! Ta chansen att kika in på repetitionerna och se en del av det intensiva arbetet inför vårens första dansupplevelse på Skånes Dansteater. Till denna föreställning skapar Mari Carrasco ny koreografi för tio dansare till musik av prisbelönta kompositören Mikael Karlsson.

Repetitionen streamas genom Skånes Dansteaters Vimeo. Anmäl dig via epost!

 

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
dialog@skanesdansteater.se

Datum & tider

Datum Tid
Onsdag 3 Februari 19:00
Läs mer hos arrangören


Dansworkshop 60+ online

Publicerat 28 januari, 2021

Fotograf: Press

En dansworkshop online för dig som är över 60 år. Vid två tillfällen erbjuder Skånes Dansteater kortare dansworkshoppar där du får prova delar av materialet de arbetar med för tillfället. När du anmäler dig till workshopparna får du en länk skickad till dig via e-post. Allt du behöver för att delta i workshoppen är en mobil eller dator! Tänk på att plocka undan möbler, så att du har lite plats att röra dig på.

Workshoppen hålls på engelska och du behöver ingen tidigare danserfarenhet.

Under våren 2021 ges den vid tre tillfällen.

 

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
dialog@skanesdansteater.se

Datum & tider

Datum Tid
Tisdag 2 Februari 10:00
Tisdag 2 Mars 10:00
Tisdag 13 April 10:00
Läs mer hos arrangören


#28solos28days – Bobbi Lo Produktion

Publicerat 27 januari, 2021

Fotograf: Carl Thorborg

#28solos28days är en virtuell dansfestival på Instagram med premiär 1 februari 2021. Bobbi Lo Produktion har samlat 28 enastående dansare från världens alla hörn för att medverka i projektet. Du är inbjuden att ta del av ett live-soloframträdande varje dag under februari. De 28 dansarna får inspelade instruktioner från Michael Tang, vilka de sedan tolkar genom improvisation i framträdandena.

Från 1 februari kan du se ett live-solo om dan genom att besöka @bobbiloproduktion på Instagram! Se också tidigare inlägg på sidan för en komplett lista över vilka dansare som medverkar varje vecka.

Med stöd från: Statens Kunstfond

Datum & tider

Datum Tid
Måndag 1 Februari 12:00
Tisdag 2 Februari 12:00
Onsdag 3 Februari 12:00
Torsdag 4 Februari 12:00
Fredag 5 Februari 12:00
Lördag 6 Februari 12:00
Söndag 7 Februari 12:00
Måndag 8 Februari 12:00
Tisdag 9 Februari 12:00
Onsdag 10 Februari 12:00
Torsdag 11 Februari 12:00
Fredag 12 Februari 12:00
Lördag 13 Februari 12:00
Söndag 14 Februari 12:00
Måndag 15 Februari 12:00
Tisdag 16 Februari 12:00
Onsdag 17 Februari 12:00
Torsdag 18 Februari 12:00
Fredag 19 Februari 12:00
Lördag 20 Februari 12:00
Söndag 21 Februari 12:00
Måndag 22 Februari 12:00
Tisdag 23 Februari 12:00
Onsdag 24 Februari 12:00
Torsdag 25 Februari 12:00
Fredag 26 Februari 12:00
Lördag 27 Februari 12:00
Söndag 28 Februari 12:00
Läs mer hos arrangören


Fotograf: Press

Möt ljusdesignern Mateus Manninen om arbetet med nya dansföreställningen Remind Me I’m Not Dead. Till Remind Me I’m not Dead skapar Mateus ytterligare en föränderlig kropp till föreställningen utöver dansarnas, nämligen ett stort lysande tak som i relation till föreställningens tematik, musikens dynamik och dansarnas rörelse återger och förstärker känslor och förnimmelser. 

Pga. rådande situation kommer Danskonstklubben att streamas, vilket sker kostnadsfritt på Skånes Dansteaters Vimeo. Kontakta Skånes Dansteater för anmälan!

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
dialog@skanesdansteater.se

Datum & tider

Datum Tid
Torsdag 4 Februari 10:00
Läs mer hos arrangören


Fotograf: Press

Möt koreografen Mari Carrasco om arbetet med nya dansföreställningen Remind Me I’m Not Dead. Mari arbetar med en tänkande och fysisk kropp. I hennes verk bor ett pågående flow med en stark känsla för groove. Hennes koreografier karakteriseras av en intensiv närvaro som driver de medverkande att tänja på kroppens gränser. Där rörelsen ofta balanserar på gränsen mellan implosion och explosion.

Pga. rådande situation kommer danskonstklubben att streamas, vilket sker kostnadsfritt på Skånes Dansteaters Vimeo.

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
dialog@skanesdansteater.se

Datum & tider

Datum Tid
Torsdag 28 Januari 10:00
Läs mer hos arrangören


The Rights of Spring – LIVESTREAM

Publicerat 7 januari, 2021

Fotograf: Press

The Rights of Spring är inspirerad av Ryska Balettens original The Rite of Spring. Genom dragshow konfronterar den patriarkala genustankar och söker nya ritualer som speglar dagens omättliga aptit på populär konsumtionskultur. Med så mycket digitalt brus är det svårt att veta vem vi är och vad som kan väckas upp när våren kommer. Feminin, maskulin och allt däremellan; möt Kitty Sparkle, en drag-artist vars genus är lika flytande som hennes många fasader. Hon kan dansa och underhålla, få dig att skratta och gråta, samtidigt som hon tar dig till de mörka och vackra vrårna i hennes sinne. Så låt dig förföras och dröm dig bort i Kittys värld där rätten att vara vem eller vad du vill är en självklarhet.

Längd: ca 60 minuter

Föreställningen livestreamas kostnadsfritt genom Bombina Bombast och Twitch.

 

Datum & tider

Datum Tid
Torsdag 21 Januari 19:30
Läs mer hos arrangören


Snapshots of a Crowd

Publicerat 19 december, 2020

Fotograf: Press

Mer digital dans över juluppehållet! Se en filmad version av Skånes Dansteaters dansföreställning Snapshots of a Crowd, med koreografi av Lidia Wos. Möt åtta individer som försöker förstå och bemästra sin verklighet. Följ deras försök att kommunicera och relatera till varandra. Se hur viljan att till varje pris passa in krockar med behovet av att känna sig alldeles speciell.

Längd: 35 minuter.

Filmen finns tillgänglig på VIMEO och kan ses kostnadsfritt.

Läs mer hos arrangören


SHIFT | CACTI

Publicerat 19 december, 2020

Fotograf: Press

Sugen på digital dans över julen? På Operan Play kan du se SHIFT | CACTI – två dansverk av koreografen Alexander Ekman – fram tills början av januari 2021. SHIFT skapades mitt under brinnande coronapandemi och utforskar möjligheterna i att dansa på ett säkert sätt. CACTI är Ekmans i särklass mest uppförda verk internationellt och får här sin Sverige-premiär.

Längd: 56 minuter.

Se föreställningen kostnadsfritt här. Bläddra även ner på sidan för intervjuer med både koreografen och kompositören Mikael Karlsson!

Läs mer hos arrangören


Fotograf: Press

I en delikat mix av kropp, känslor och nonsens lyfter koreografen Daniella Eriksson frågor som rör vår uppfattning om världen. Då hon bryter en stabil, kontrollerad och explosiv koreografi med teatraliska gester hypnotiserar hon publiken likt en giftig blomma. Ranunculus är ett intimt möte mellan publik och performer och en förförisk inbjudan till ett existentiellt landskap. Ett solo med starka konstraster som ger utrymme för tolkning och reflektion.

Föreställningen livestreamas från Dansstationens Youtube-kanal och är kostnadsfri. För notiser inför föreställningen, se föreställningens Facebook-evenemang.

Längd: ca 30 minuter.

Datum & tider

Datum Tid
Fredag 4 December 19:30
Läs mer hos arrangören


© 2021 SeDans.se. All rights reserved.