workshop – Gabriella Engdahl – 12-17 år

Västervik

Söndag 28 Augusti

Gabriella Engdahl, kommunkoreograf i Västerviks kommun i projektet KOKO under 2022 och 2023, ska under september månad skapa en dansfilm tillsammans med en grupp kommuninvånare. Därför letar hon nu efter intresserade personer i alla åldrar som dels vill vara med i en öppen workshop och dels kanske även vill vara med i filmen.

I filmen står personernas identiteter i centrum och deltagarna kommer, under nära ledning av mig, att arbeta med dans för att uttrycka vilka de är, säger Gabriella Engdahl. Hon fortsätter:
De kommer få lära sig att dansa och vara kreativa själva. Filmen en också utforskning av mötet mellan dans och objekt, och de medverkande kommer att få jobba med objekt som betyder någonting för dem.

Den 28 augusti håller kommunkoreografen en öppen workshop för alla åldrar, erfarenheter och kön.
På öppna workshopen får deltagarna känna på hur det skulle vara att vara med i filmen. Det är inget krav att vara med för att man medverkat på workshopen. Jag hoppas få träffa en bred grupp människor med olika livs- och danserfarenheter, säger Gabriella Engdahl och hon avslutar:
Det kan vara allt ifrån starka karaktärer som älskar att stå i centrum, introverta personer som vill prova något nytt eller kanske någon som älskat att dansa tidigare i livet. Alla, precis alla, är välkomna på workshopen.

Öppen workshop söndag 28 augusti

  • 10.00-12.00: juniorer (12-17 år)
  • 12.15-14.15: vuxna
  • 15.00-17.00: seniorer (+65)

Plats: Mejeriets danslokal, Vårdträdsplan 3 i Västervik

Sista dag för anmälan till dansworkshopen är 24 augusti till koko@vastervik.se

Intresserade personer som söker mer information kan kontakta kulturenhetens koordinator Kerstin Rollsjö på 0490-25 55 04.

KOKO:s dansfilm

Alla som deltar i dansworkshopen kan anmäla intresse för att delta i dansfilmen som spelas i under september. Den som vill vara med i filmen behöver vara tillgänglig följande tider:

  • 10 september: 10-13
  • 6 september: kväll
  • 10 september: 10-13
  • 13 september: kväll
  • 17 & 18 september: heldagar för filmning

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
koko@vastervik.se

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Söndag 28 Augusti 10:00 Västervik Mejeriet
Läs mer hos arrangören