Dansinstallation – Claudine Ulrich/Sardine Sauvage

Dansinstallationen This happens because of us, av och med Claudine Ulrich/Sardine Sauvage, sker för en besökare åt gången. Åskådaren och dansaren möts 1:1. Ensamma i ett avgränsat rum dansar hon för en människa utan att använda det visuella sinnet. Den enda indikationen för hennes improvisation är ett taktilt kontaktmoment och musiken eller tystnaden som åskådaren har valt.

Ögonkontakt används såväl i vår vardag som på scen för att etablera en relation. I vår digitaliserade värld dominerar det visuella sinnet, och skärmarna reducerar mötesdimension från tre till två. This happens because of us sätter en kontrapunkt och flyttar mötet till det kinestetiska och taktila sinnet, kommunicerar med huden, luften och rummet.

Kostym: Åsa Gjerstad

Arr: Musik i Syd & Dansstationen

25 mars kl 11.00 på Dansstationen, Palladium. Södergatan 15, Malmö.

Längd: Dansinstallationen finns tillgänglig från kl. 11.00 till kl. 12.45.

Pris: Teaterns Dag-knapp (50:-)

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
Vad är en Teaterns Dag-knapp? Entréknappen finns att köpa på Palladium, på Kulturcentralen och hos övriga medverkande scener. Den kostar 50 kr och gäller som inträde till alla arrangemang under dagen. Den gäller även som inträde på Teaterns Natt fram till kl 22.00.

Läs mer hos arrangören

Taggar