Frozen songs – Zero visibility corp.

Kungsbacka

Tisdag 14 November

Fotograf: Antero Hein/ Hein Creations

Fonden till Frozen songs sätts i mörkret och kylan i Fröbanken på Svalbard där 800.000 fröer förvaras som en livets källa och början på allt. Här lagrar de flesta land i världen sin framtid. Så länge det finns fröer, finns det hopp. Allt som vissnar och förstörs kan växa igen. Dessa fröer, långt in i berget nära Nordpolen, kan en dag vara vår räddning.

Detta är bakgrunden till den norske koreografen Ina Christel Johannessen nya föreställning, ett totalkonstverk, där hög energinivå blandas med poesi och teatrala scener, videokonst och musik av belgiska duon Stray Dogs. Dansar på scen är Line Tørmoen (NO), Pia Elton Hammer (NO), Ole Kristian Tangen (NO), Valtteri Raekallio (FIN), Daniel Whiley (UK), Fan Luo (CHN) och Anton Borgström (SE).

Zero visibility corp. är en av de mest framstående norska samtida danskompanierna och leds av koreografen Ina Christel Johannessen. Deras genombrott kom år 2003 och de har sedan dess mött publik världen över, bland annat i Sydney Opera House, Harbour Front Centre i Toronto och Cervantinos Festival i Mexico.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Tisdag 14 November 19:30 Kungsbacka Kungsbacka Teater Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören