City Horses – Byström & Källblad

Malmö

Lördag 7 Juli

Fotograf: Tina Axelsson

En stadskoreografi i ständig rörelse, med en flock kvinnliga dansare vilt galopperande nedför Malmös gator. De stannar till när de passerar en ryttarstaty och gör ett försök att genom sina rörelser kommunicera med den. Galoppen fortsätter sedan vidare genom staden.

Du ser dem överallt; statyerna med kungar och stridskämpar till häst. Stoiska, praktfulla och tyst stirrandes ut över världen. Men var finns kvinnorna? Detta var utgångspunkten för koreografen Anna Källblad och konstnären Helena Byströms projekt City Horses.

Dansgallopen startar på Konsthallstorget. Karta till hästarnas resväg.

Längd: 2 timmar

Pris: Fri entré, Malmö Sommarscen

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Lördag 7 Juli 14:00 Malmö Start på Konsthallstorget, Malmö Sommarscen
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören