SLICK – Sofia Södergård

Malmö

Torsdag 25 Oktober

Fotograf: Andreas Nilsson

Sofia Södergård går upp på scenen som Qarl Qunt, dragkingen med det fastaste handslaget, som tycker få saker går upp mot att pickla grönsaker. I SLICK får vi följa med på Qarls fjärde världsturné både på och bakom scenen. Med intresse för makt och sexualitet bjuder han på en crossoverföreställning som landar mitt emellan kabaré och performance. Genom dansstilarna voguing och waacking levereras butch realness som utmanar det stereotypt maskulina och feminina.

Vogue, eller Voguing, blev stort på 80-talets klubbscen i New York. Dansstilen utvecklades först inom gaykretsar i Harlem på 60-talet men blev allmänt känd efter Madonnas låt 1990. Inspirerad av modemagasinet Vogue har dansen catwalk-liknande tekniker och poser, men även influenser från kampsport och egyptiska hieroglyfer.

Längd: 50 minuter

Pris: 80 / 120 / 160 kr.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Torsdag 25 Oktober 19:30 Malmö Dansstationen, Palladium, Södergatan 15 Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören