Ett lager till med Nathalie Ruiz och Marie O’Connor

Falkenberg

Onsdag 13 Mars

Utställningen Lager på Lager av textildesignern Marie O’Connor äger rum 2 februari – 5 maj 2019 på RIAN designmuseum i Falkenberg. Den 13 mars kl 18 är ni välkomna till Ett lager till med Nathalie Ruiz och Marie O’Connor.  Koreografen Nathalie Ruiz låter kroppens rörelser utveckla ännu ett lager som en kommentar till utställningen. RIAN designmuseums curator Helena Hertov samtalar därefter med Nathalie Ruiz och Marie O’Connor.

Ett samarrangemang mellan RIAN designmuseum och Rum för Dans.

Entré: Årskort på RIAN designmuseum 50 kr. Betalas på plats.

Mer om utställningen Lager på Lager av textildesignern Marie O’Connor 

Att skapa en plan upplevelse i en tredimensionell design är ofta utgångpunkten för O´Connor och i utställningen Lager på lager bjuds det på lekfulla och underfundiga kreationer, filmer och installationer. I hennes värld utforskas relationen mellan kropp, plagg och tyg. Här blir det föreställande abstrakt och det abstrakta föreställande. En form bryts ner och blir till fragment, fragment möts och bygger en form. Skalor ändras och förskjuts. Men framförallt är det intresset för det två- och tredimensionella som genomsyrar Marie O’Connors arbete som är djupt rotad inom forskning och rör sig i en korsning mellan konst, hantverk och design.

Marie O’Connor

Likt mästarna inom Bauhaus har även hon intresserat sig för undervisning som en del av sin praktik. Under närmre tjugo år har hon undervisat vid olika högskolor i Storbritannien och Sverige, bl.a. som lektor i modetextil på Beckmans, på Camberwell College of Arts, Chelsea College of Art & Design, London College of Communication och Glasgow School of Art.

Nathalie Ruiz

Koreograf, dansare, pedagog och videokonstnär född i Frankrike men kom till Sverige och Cullbergbaletten 1988. Hon har sedan dess jobbat med de flesta betydande moderna koreograferna i Sverige, har varit konstnärlig ledare för Regionteater Väst och för den egna ensemblen Co. Alba. Sedan 2016 är hon konstnärlig chef för Artome och bor i Torup.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Onsdag 13 Mars 18:00 Falkenberg RIAN designmuseum
Läs mer hos arrangören