Nayrab – Skånes Dansteater

Falkenberg

Onsdag 24 April

Tre av dansarna i Skånes Dansteaters föreställning Nayrab.Fotograf: Malin Arnesson

Ett möte mellan dans och musik från Mellanöstern

Nayrab är ett medryckande möte mellan traditionell musik från Mellanöstern och nyskapad koreografi. Titeln betyder slättmark på syriska och är även namnet på den by i Syrien där föreställningens kompositör, Malmömusikern Tarek Alhadj, föddes. Hans musik bär en hel regions poesi och spelas live på scenen.

Nio dansare kastar sig ut i dansstilen FuittFuitt. En dansad motståndsanda, en flödande rörelse som vägrar låta sig hejdas. De låter instinkterna styra och böljar fram till musiken i en lyrisk trans. Nayrab vill inspirera vårt sätt att leva och ger dig en pulserande upplevelse som känns långt ut i salongens stolsrader.

Koreografi: Laurence Yadi, Nicolas Cantillon

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Onsdag 24 April 19:00 Falkenberg Falkhallen Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören