Prelude – skydiving from a dream

Kungsbacka

Onsdag 20 Mars

Dansare och musiker på scen.Fotograf: Hans Nilsson

En danskonsert med lekfull koreografi och sylvassa stråkar

2015 rönte Andersson Dance och Scottish Ensembles stor framgång med sin tolkning av Goldberg variationerna. Nu fortsätter succésamarbetet. Med 13 musiker och tre dansare tar de sig an Beethovens Grosse Fuge i en kombination med musik av Lutoslawski och Bach. I en generös danskonsert möts en blandning av olikartade musik- och rörelsespråk vilket skapar en suggestiv och irrationell drömvärld. I Prelude – skydiving from a dream upplever du musik som du aldrig tidigare sett den och dans som du aldrig förr har hört den.

Örjan Andersson är en av Sveriges mest uppmärksammade koreografer som har skapat verk för många av de stora danskompanierna, som Cullbergbaletten, Kungliga Operan och Göteborgsoperan. En tidig erfarenhet som dansare med israeliska Batsheva Dance Company blev avgörande för hans kommande arbete. Han Internationellt märks arbeten för Nederlands Dans Theatre och Compañía Nacional de Danza i Madrid.

 

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Onsdag 20 Mars 19:30 Kungsbacka Kungsbacka Teater Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören