Dansens Dag i tre städer – 2019

Turnerande föreställning

Lördag 27 April - Måndag 29 April

Fotograf: Chrisander Bruun

En lekfull hyllning till låren och ett interaktivt workoutprogram!

LÅR – en produktion av Kroppsklubben. Kroppsklubben består av koreograferna Lisa Nilsson och Jilda Hallin. I samband med Dansens Dag visas utdrag ur LÅR, en lekfull show där låren hyllas, glittrar, fnittrar, känns igen, ifrågasätter och är självklara. Längd: ca 10-15 min.

FiskedansenFiskedansen och andra kosmiska bekännelser är en helaftonsföreställning av koreografen Sindri Runudde. I samband med Dansens dag bjuds besökarna in att delta i Fiskedansen, ett interaktivt helande dansant workoutprogram. Längd: ca 5-10 min.

Skånes Danskollegium har valt ut dessa dansverk för turné. Skånes Danskollegium består av representanter för Dansstationen, Skånes Dansteater, Danscentrum Syd och Danskonsulenten/Riksteatern Skåne. I kollegiet medverkar även Inkonst, Rachel Tess och Memory Wax. Dansstationen koordinerar projektet med städerna, som var och en ansvarar för sitt lokala firande av Dansens Dag.

Sedan 2010 har 16 kompanier och koreografer i Öresundsregionen framfört 120 korta utomhusvisningar för ca 17.000 personer – 2019 är 10e året i rad för dansturnén.

Dansens Dag – en hyllning till dansen!

Pris: Fri entré, ingen biljett behövs

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Lördag 27 April 11:00 Malmö Stortorget
Lördag 27 April 11:30 Malmö Stortorget
Lördag 27 April 15:00 Lund Domkyrkoplatsen
Måndag 29 April 12:00 Helsingborg Dunkers Kulturhus
Läs mer hos arrangören