Bach in the street

Falkenberg

Söndag 22 September

Fotograf: Peter Bothn

Klassisk musik, streetdans och hiphop-beats möts i prisbelönad familjeföreställning.

Bach in the street är en musikalisk och kulturell fusion, dynamisk och fängslande för alla åldrar. Här möts street dance och klassisk musik i en allvarlig och samtidigt lättsam föreställning. Föreställningen tar upp frågor om liv och död och undersöker vad det innebär att fly och finna ett nytt hem.

I föreställningen medverkar två av Sveriges främsta artisterna inom sina respektive genrer: Violinvirtuosen och Bachspecialisten Semmy Stahlhammer som är förste konsertmästare vid Kungliga Operan, och streetdansaren Maele Sabuni – hyllad dansare som vunnit flera prestigefyllda priser och även uppträtt i schlagerfestivalen.

Maele och Semmy är födda i Sverige och barn till flyktingar. Semmy bär på ett judiskt arv och Maele kongolesiskt. I Bach in the street delar de en berättelse om att ärva och bära minnen, att fly, rotas i ny jord, hitta sin plats och hur olika kulturer kan få en människa att växa.

Bach in the Street har vunnit pris för ”Best Small Ensemble” i Yamawards – en internationell tävling för produktioner för barn och unga.

Arrangör: Biblioteken i Falkenberg i samarbete med Rum för Dans

Förköp av biljetter på Falkenbergs bibliotek. Biljetter kan också köpas i Falkhallen precis innan föreställning.

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
Falkenbergs bibliotek 0346-88 63 70

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Söndag 22 September 16:00 Falkenberg Falkhallen
Läs mer hos arrangören