Hemma hos dig med Carl Olof

Varberg

Måndag 18 November - Fredag 22 November

Fotograf: Erik Lindvall

Succén är tillbaka – koreograf Carl Olof Berg redo för nya hemlån!

Hemma hos dig med Carl Olof är gemytlig scenkonst för soffpotatisar, festfixare, kulturnördar och folk i största allmänhet. Efter att ha uppträtt i över 200 villor, studentrum och lägenheter runt om i Sverige och nominerats till Svenska teaterkritikers danspris 2018, är koreografen Carl Olof Berg nu redo för nya hemlån. Mot en kopp kaffe och ett vänligt bemötande, får du ta del av en professionell föreställning i hemmets trygga vrå.

HEMLÅN
Enmansföreställningar som man kan låna hem. Det finns tre olika föreställningar på ca 30 minuter att välja mellan: guidad visning, popquiz eller prinsessgympa.

1. Guidad visning – Välkommen till Rikssalen på Stockholms slott, det ekofria rummet på forskningslaboratoriet och läderklubben i en källare mitt i city. I en berättelse om storslagna arv, tystnadskultur och sexualitet tar Carl Olof med dig på en resa genom olika herrklubbar i ditt eget hem. Om hur omgivningen formar våra kroppar, ofta på liv och död. Om att kliva upp på tronen och samtidigt abdikera. Den guidade visningen avslutas med en kärlekssång på durspelet Marita. Berättelsen har en rekommenderad lägsta åldersgräns på 15 år.

2. Popquiz – Har du ett ostämt piano hemma (ej synth eller keybord) kan du låna hem popquizet och gissa loss på årtal, titlar, låtskrivare och artister. För vilka skrev egentligen Madonnas Like a virgin och vilket år kom den ut? Ledtråd: detta quiz består endast av poplåtar skrivna av män. För varje rätt svar flyttas du närmare pianot och Carl Olofs enmanscoverband Bögen. Den som lånar hem popquizet får önska en låt i förväg som sedan blir del av tävlingen.

3. Prinsessjympa – Spänsta med Birgitta är motions- och bantningsprogrammet på LP som HKM svenska prinsessan Birgitta gav ut 1967 i samarbete med veckomagasinet Husmodern. Till illustrationer och jazzmusik av Harry Arnold hör du prinsessans röst och instruktioner som
t ex “Ta det lugnt i början, överansträng er inte!”. 50 år tidigare i en annan del av världen ville dansrebellen Isadora Duncan befria och stärka den kvinnliga kroppen genom sin lyriska dans. I Prinsessjympan möter du hela tre historiska sätt att disciplinera den kvinnliga kroppen berättat genom Carl Olof. Välj själv om du vill vara med och spänsta, ingen tidigare erfarenhet krävs.

Så gör du ett hemlån:

Telefonbokningarna kan göras långt i förväg på 0769-454444. På måndagen den 18 november kl. 13 – 16 tar koreografen emot bokningar över disk på biblioteket/Kulturhuset Komedianten. Han kan göra två hemlån per dag, tisdag till fredag (19-22 nov.). Obs! Starttider för hemlånet kommer du överens om med Carl Olof.

OFFENTLIG FÖRESTÄLLNING
En offentlig föreställning av Spänsta med Birgitta visas på Kulturhuset Komedianten i Lilla Teatern måndagen den 18 november kl 19.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Måndag 18 November 19:00 Varberg Kulturhuset Komedianten, Lilla teatern Biljetter
Tisdag 19 November 15:00 Varberg Hemma hos dig
Onsdag 20 November 15:00 Varberg Hemma hos dig
Torsdag 21 November 15:00 Varberg Hemma hos dig
Fredag 22 November 15:00 Varberg Hemma hos dig
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören