Näss – Cie Massala

Malmö

Tisdag 24 September

Fotograf: Charlotte Audureau

Fransk Hiphop och marockanska folkdanser i urban mash up.

Med en fot i Marocko och den andra i Paris-förorten Val-de-Marne lånar kompaniet Cie Massala uttryck från stilar som hiphop, samtida dans och nycirkus. I skapandet av Näss har också marockanska folkdanser fått utgöra källor till inspiration. Allt från krigsdanserna taskiouine och reggada med sina rytmiska trumslag till ahidous, en mer festlig dans med tamburin och kollektiva handslag. När dessa möter, spelar och blir ett med Parisförortens hiphop – då får du en fusion av de sju dansarnas energier och kroppar. Med hög teknisk skicklighet låter de oss se kraften och konflikten i att komma samman.

Näss har fötts ur kontrasten mellan en framåtskridande modernitet och hårt fastlåsta traditioner i det marockanska samhället. Fouad Boussouf, koreograf, dansare och grundaren till Cie Massala låter motpolerna samspela i dansverket.

Turnerar genom Dansnät Sverige 2019.

Längd: 55 min.

Pris: 180 /130 /90 kr.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Tisdag 24 September 19:30 Malmö Palladium, Dansstationen Biljetter
Läs mer hos arrangören