The most human – Robin Jonsson

Falkenberg

Torsdag 21 November

Fotograf: Chrisander Brun

Urgullig robot blommar ut till fullvärdig danspartner. 

Vår relation till robotar har förändrats radikalt de senaste åren. De utför mer och mer uppgifter åt oss och tar allt större plats i samhället, från att utgöra sällskap på äldreboenden till att ingå i konstprojekt – men var går egentligen gränsen innan de blir mänskliga?

Ludvig Daae är en norsk mänsklig dansare som är uppväxt i Norge och Alex är en humanoid robotdansare som växt upp hos IDA på Linköpings Universitet. Ledda av koreografen Robin Jonsson presenteras de jämställt men utefter sina egna unika förutsättningar i ett verk som undersöker vad som är mänskligt, vad som är närvaro och vad som är autenticitet.

”Det är smart och charmerande och ställer frågor om artificiell intelligens, mänsklighet och minne”
DN 18/5 2018

”… en intim, rörande och tänkvärd föreställning om det mänskliga varat.”
SvD: 16/5 2018

The Most Human  blir mer än en uppvisning i vad robotar kan göra – det är ett välkomponerat, filosofiskt verk på 45 minuter där roboten inte bara är artificiell, intelligent rekvisita utan uppgraderas till jämlik danspartner.”
Aftonbladet 17/5 2018

 

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Torsdag 21 November 19:00 Falkenberg Falkhallen Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören