Var dag – Viktor Fröjd

Malmö

Fredag 9 Augusti - Lördag 10 Augusti

Fotograf: Einar Kling-Odenkrants

Dans och gemenskap med lustfyllda improvisationer som utmanar varandra. En föreställning laddad med den vibrerande närvaron i ett rum fullt av elektriska kroppar – ett rum där allt kan börja.

Var dag är både en föreställning och gemenskap. Publiken bjuds in att delta i ett rum, en kreativ process och en social plats. En grupp dansare med bakgrund i olika streetdansstilar ger en serie solon där alla hela tiden arbetar med och hjälper varandra, utan att de behöver dansa tillsammans.

Hur gör man dans som är ärlig – som föds ur precis den plats man är på, tar in nuet och verkligen möter sin publik? Hur förhåller man sig till en danskultur som värdesätter “äkthet”, men samtidigt hela tiden förväntas iscensätta lust, glädje och gemenskap på särskilda sätt?

I streetdans står publiken traditionellt i en cirkel runt dansarna, bidrar med sin energi, riktar sig inåt mot uppträdandet och är samtidigt vänd mot de andra besökarna. Tillsammans bildar de en klunga som vakar över den gnista som fattar eld på dansgolvet. Var dag bjuder in dig att känna just den glöden i rummet, både nära och på håll.

Produceras av Kulturföreningen Iver.

Pris: Fri entré, som en del av Malmöfestivalen

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Fredag 9 Augusti 21:15 Malmö Palladium, Dansstationen
Lördag 10 Augusti 16:00 Malmö Malmö Centralstation, utanför Glashallen
Lördag 10 Augusti 22:30 Malmö S:t Petri kyrka
Läs mer hos arrangören