Vardagsrummet

Sjönevad, Vessigebro

Lördag 31 Augusti - Lördag 3 Augusti

Vardagsrummet är en mötesplats i naturen som bjuder in till kollektiv matlagning i samband med kulturinslag. Träffa nya och gamla personer och upplev något som du kanske inte gjort innan under ett och samma tak.

Ni som vill vara med att laga mat och äta tar med grönsaker att erbjuda till matlagningen och tillsammans lagar vi något enkelt och gott. Sedan äter vi, umgås och njuter av olika konst/ kulturinslag. Det kan vara alla former av konst/kultur exempelvis; musik, film, dansföreställning, konstutställning, dj, föreläsning, processvisning, samtal eller annat och varje gång är det något nytt. Planerade datum är 3/8 och 31/8.

Ta med egen dricka, en tallrik, glas och bestick. Sedan tar du med dig det hem igen och även det skräp som du tagit med dig till platsen. Vi har begränsade resurser att ta hand om sophantering.


Den 3/8 hör vi musik från duon Matti Matti och så får vi uppleva en performance av Elisabeth Schilling. 

När: Vill du vara med och äta och laga mat så är du välkommen från 15.00 och vi börjar laga mat vid 16.00. Vi håller på fram till 23.00

Dansaren och koreografen Elisabeth Schilling kommer ifrån Tyskland men är baserad på olika platser i Europa. Hon har besökt oss tidigare som residenskonstnär och kommer nu tillbaka för att visa hennes nya verk FELT som just nu turnéras internationellt. I FELT samarbetar hon med två designers Mélanie Planchard och Eric Schumacher samt kompositören Andreas Papapetrou. I FELT arbetar Elisabeth med dans och kroppen i relation till olika material och hur materialen kan påverka hennes rörelser. Elisabeth kommer att vara på Wu ArtSpace på residens och jobba i ladan under en vecka och även erbjuda en öppen workshop 4/8.


Den 31/8 tar vi del av ett videoverk av Benedikte Esperi och musik av Hannah Tolf. 

När: Vill du vara med och äta och laga mat så är du välkommen från 11.00 och vi börjar laga mat vid 12.00. Vi håller på fram till 17.00

Benedikte besökte Wu ArtSpace 2018 för att ha ett residens då hon arbetade med produktionen MO(R)D. I slutet av augusti kommer hon tillbaka för att arbeta med kommande verk ’rigor MORTis’ som har premiär i Göteborg till hösten. I samband med hennes residens kommer hon att dela med sig av hennes arbete genom ett videoverk i samband med Vardagsrummet 31/8 och en workshop 30/8.

Benedikte skapar videoverk för offentliga miljöer där hon använder sig av den unika platsens förutsättningar, videokameran och platsspecifika koreografier. Hennes intention är bryta traditionella sätt att presentera sin konst på genom att publicera den i nya kontexter.

Benedikte är konstnärligt verksam främst i Göteborg med närliggande regioner och internationellt. Hennes konstnärskap har en tvärdisciplinär praktik vilket innebär att hon är representerad inom flera genrer. Hennes främsta medie är kroppen och utgår från en rörelsebaserad konstform där performance, koreografi, videoverk och installationer är verktyg för hennes iscensättningar och gestaltningar. Verken presenteras både på scener, konsthallar och i offentliga miljöer.

Adress: Sjönevad 210, 311 65 Vessigebro

Det är gratis att delta. Frivillig donation swisha: 073-6161125 och skriv DONATION som meddelande.

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
info@wuartspace.com

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Lördag 31 Augusti 11:00 Sjönevad, Vessigebro Wu ArtSpace
Lördag 3 Augusti 15:00 Sjönevad, Vessigebro Wu ArtSpace
Läs mer hos arrangören