Flottarkärlek – Malin Hellkvist Selén

Malmö

Fredag 15 November - Lördag 16 November

Fotograf: Sofia Runarsdotter

Råfysisk och poetisk gestaltning av ett arbetararv. En rörelsens minnesruna över arbetarna som forslade timret från skogarna till sågverken längs kusten. En föreställning om kroppsarbete, romantik och naturens kraft. Om svett, fukt och osande intimitet. Om smärta, rädsla och död. Om frihet och vårens vatten som kallar.

Med föreställningen Flottarkärlek ger sig koreografen Malin Hellkvist Sellén in i flottningen – en nästan bortglömd epok i svenskt arbetsliv. I arkiv och dokumentation om flottarnas slitsamma och många gånger farliga arbete i älvar, bäckar och sjöar letar hon spår av queera uttryck. Flottaryrket har romantiserats och med föreställningen vill Malin Hellkvist Sellén komma bortom myten och ge flottaren kropp idag.
Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2019.

Längd: ca 1 timme och 40 minuter inklusive paus

Pris: 160 / 120 / 80 kr.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Fredag 15 November 19:30 Malmö Palladium, Dansstationen Biljetter
Lördag 16 November 18:00 Malmö Palladium, Dansstationen Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören