Djurens karneval – Danssamverkan Sydsverige

Falkenberg

Lördag 29 Februari

Illustration av fantasifulla figurer.

Urpremiär för fantasifull familjeföreställning. 

Följ med till en plats där verklighet och fantasi kan mötas, där klivet mellan kärleksfulla djur och otäcka monster är millimeterlitet. Djurens Karneval  hyllar vår nyfikna naivitet som låter oss upptäcka världen och inte bara se på den.

Musikstycket Le carnaval des animaux (Djurens kar­neval) av Camille Saint-Saëns har framförts i många olika skepnader sedan 1920-talet och har blivit ett av hans mest kända. Humorn i verket har inspirerat många och Djurens karneval är ett ständigt populärt val för vuxna som barn. Tillsammans med musiken skapar den spanske kor­eografen Marcos Morau med sin dans broar till andra världar och nya konstformer. Det märks tydligt att hans uttryck spänner över fler konstformer än dans. De fantasifulla kostymerna låter oss se de olika djuren ta form på scenen och de fem dansarna från Skånes Dansteater låter sig inte styras av några fysiska be­gränsningar.

Längd: ca 45 min

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Lördag 29 Februari 15:00 Falkenberg Falkhallen Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören