Fauna

Varberg

Fredag 3 April

Fem akrobater upp och ner.Fotograf: Einar-Kling Odencrants

Nycirkus av internationellt kompani.

Det internationella samtida cirkuskompaniet Fauna har en speciell koppling till Sverige. Det var här kompaniets fem akrobater utbildade sig vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Nu kommer de, tillsammans med kompaniets australiensiske musiker Geordie Little, tillbaka för en turné med Riksteatern.

Med en cirkusteknik i världsklass väcker Fauna liv i livet själv. Poetiskt förkroppsligar de ett eget universum med cirkusens språk, det blir ett rituellt och fängslande spel kring djuriska krafter där aggression, konkurrens, humor och lekfullhet driver rörelserna framåt. Fauna ramas in av ett ljudlandskap som framförs live på scenen. Produktionen präglas av det scenspråk som den skandinaviska nycirkusen har utvecklat i sitt sökande efter nya former av berättande.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Fredag 3 April 19:00 Varberg Varbergs Teater Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören