The sky above, the mud below – Hungry Sharks

Falkenberg

Tisdag 10 Mars

En kvinnlig dansare i ett mörkt scenrum, sträcker ut sin arm.Fotograf: Shananeira

Med rötter i Hip hop, Freestyle och House utvecklar dansaren ett eget urbant uttryck.

Dansaren Farah Deen är uppvuxen i Salzburg med en mamma från det katolska Kärnten och en pappa från den mus­limska minoriteten i Sri Lanka. Hon låter föreställningen silas genom personliga erfaren­heter av ett polariserat kulturellt klimat. Scengol­vet är täckt av muslimska och kristna symboler som tillsammans med koreografin bildar en topologi för Farah att förhålla sig till. Hon tar med oss på en resa i spänningsfältet mellan religion och vad som kan definieras som kvinnlighet. Med rötter i Hip hop, Freestyle och House utvecklar Farah ett eget urbant uttryck redo att ta sig an de religiösa ritualernas rörelsespråk i den Iranske konstnären Golnaz Bashiris scenrum.

Hungry Sharks är ett urbant danskompani från Österrike som leds av koreografen Valentin Alfery och producent Dusana Baltic.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Tisdag 10 Mars 19:00 Falkenberg Falkhallen Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören