Dansens Dag! – Malmö och Lund

Malmö

Lördag 25 April

Fotograf: Dansstationen

Dansens dag i Malmö och Lund firas i år med föreställningar som bjuder in publiken till dans och reflektion!

– Framtidens sagor är ett samtida dansstycke av och med Nidia Martinez Barbieri, Jossette Reilly och Jonas Örknér, som bjuder in publiken att uppleva dans genom en mänsklig kedja av möten. En ö, två öar, tre öar. En förödad värld. Ingen mat, inget vatten, inga människor. Låt oss vara igen som vi var när tiden just började och vi kunde ta varandras händer, upptäcka oss själva i andras gester, i andras leenden, i andras ögon.
Längd: ca 12 min

– PEUT-ÊTRE med Line Branchereau och Anna Helmich, två starka kvinnor i en fysisk dialog med varandra och samtiden. Inbjudna av Skånes Dansteater.
Längd: ca 5 min

– Ranunculus med Daniella Eriksson. I en delikat mix av kropp, känslor och nonsense lyfter koreografen Daniella Eriksson frågor som rör vår uppfattning om världen. Hon bryter en stabil, kontrollerad och explosiv koreografi med teatraliska gester. Ett solo med starka konstraster som ger utrymme för tolkning och reflektion.
Längd: ca 10 min

De tre dansföreställningarna ovan framförs två gånger mellan kl 11-12.00.

DANSENS DAG
Internationella dansdagen den 29 april etablerades 1982 av International Dance Committee, ITI-UNESCO. Datumet markerar balettförnyaren Jean-Georges Noverres födelsedag år 1727. Dagen firas runt om i världen med syftet att föra samman människor över politiska, kulturella och etniska barriärer för att i fred och vänskap hylla dansen. I Malmö och Skåne firar vi Dansens Dag kring 29 april sedan 1990 och Danmark firar nationellt Dansens Dage kring 1 maj-helgen.

Längd: Kl. 11-12 i Malmö. Tid för Lund uppdateras längre fram.

Pris: Gratis. Ingen föranmälan eller biljett behövs.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Lördag 25 April 11:00 Malmö Stortorget
Läs mer hos arrangören