Direct från Skofabriken

Knislinge

Lördag 11 April

Fotograf: Thomas Zamolo och Mattias Givell

”Direct från Skofabriken” är ett fyra timmar långt performance som äger rum i en öppen container på torget i Knislinge med Rachel Tess och Frédéric Gies, båda dansare och koreografer.
Milvus Artistic Research Center (MARC) och Gamla Skofabriken presenterar tillsammans ett möte med den samtida dansen mitt i byns hjärta med gott om utrymme och på säker avstånd så att åskådaren kan känna sig trygg och samtidigt få möta dansarna och danskonsten när den skapas direkt på platsen.

Frédéric Gies är en koreograf och dansare baserad i Malmö, Sverige. Hans arbete pendlar mellan minutiös komposition och den intensitet och kaos som dansande kroppar skapar allteftersom de ger efter för de begär och drivkrafter som genomsyrar dem. Genom dessa linjer undersöker Gies dansens kapacitet att tala utan att ha ett narrativ.

Rachel Tess, konstnärlig ledare för Milvus Artistic Research Center är en koreograf och dansare baserad i Knislinge. Hennes arbete har sitt ursprung i ett intresse av samspelet mellan kroppar och plats, allt från det arkitektoniska, politiska och ekologiska till det mellanmänskliga. Tess arbete är ofta placerat utanför den traditionella teaterkontexten och ifrågasätter hur vi spenderar vår tid med konst och konstupplevelse och med varandra.

Tillsammans besöker de på nytt sin gemensamma bakgrund i balettekniken och den nutida dansen. Detta direkt på torget i Knislinge, en plats där människor passerar förbi, stannar till och samlas.

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
070-8877580

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Lördag 11 April 12:00 Knislinge Knislinge torget Biljetter
Lördag 11 April 16:00 Knislinge Knislinge torget Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar