OÜM- Cie Massala

Kungsbacka

Lördag 25 September

Fotograf: Elian Bachini

Sex dansare och två livemusiker förenar dans, musik och poesi i en hyllning till sångerskan Oum Kalthoum.

Cie Massala är tillbaka i Halland med Oüm – en glädjefylld hyllning till livet. En föreställning inspirerad av legendariska sångerskan Oum Kalthoum.

Egensinnigt och nyfiket kombinerar den virtuosa marockanskfödde koreografen Fouad Boussouf kraften i hiphop med rytmer från nordvästra Afrika. Hans verk är en fusion av dansstilar som alla samlas under ett tak av marockanska rytmer och arabiska influenser.

Den här gången låter han sig inspireras av egyptiska Oum Kalthoum, arabvärldens absolut främsta sångerska som kunde improvisera i timmar, samt Omar Khayyam, en persisk poet och matematiker som levde på 1000-talet. Föreställningen Oüm är en hommage till dem båda – ett eko mellan Beirut och Kairo, den magnifika prosan från en persisk poet och resonansen av en feministisk röst från öst.

Oüm är i huvudsak poesi, dans och musik som förenas för att fira nuet. Med sex dansare och två livemusiker på oud, gitarr och slagverk bjuds vi på dans som överskrider stilistiska barriärer och får oss att ryckas med i deras svettframkallande intensitet.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Lördag 25 September 18:00 Kungsbacka Kungsbacka Teater Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar