SHAPES – Memory Wax

Kungsbacka

Torsdag 11 November

Fotograf: Javier Garicia

Shapes är ett mångfacetterat verk som utforskar förhållandet mellan form och innehåll för att identifiera mönster, skapa relationer och finna mening. Shapes handlar om livets kalejdoskopiska förändringar, om ögonblicken som byter skepnad och transformeras mellan människans behov av att tillhöra och längtan efter att vara fri.

Shapes är en samproduktion mellan danskompaniet Memory Wax och det kubanska Danza Teatro Retazos och framförs av sex kubanska dansare i ett möte mellan kulturer i den moderna dansens suggestiva rum. Föreställningen hyllar mötet människor emellan som en unik och värdefull händelse.

Utifrån de två kompaniernas skiftande erfarenheter och olika geografiska perspektiv har de mötts i dansens globala språk för att granska gemensamma teman om tillvarons förvandling, gemenskapens solidaritet och individens strävan efter självständighet. Shapes hyllar människans motsägelsefullhet, erfarenhetens rika uttryck och framtidens outforskade möjligheter.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Torsdag 11 November 19:30 Kungsbacka Kungsbacka Teater Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar