DARK WATER – Riksteatern

Falkenberg

Måndag 25 Oktober

Drömlikt drama med dansen som kampens poesi

Designade kostymer, musik av musikproducenten Christoffer Berg, dans av hiphop-mästare och koreografi av Fredrik Quiñones. Dark Water är en parallell drömvärld där allas upplevelser får plats och betydelse. 

Har du någonsin drömt att du springer utan att komma någon vart, eller slåss mot osynliga krafter? I Fredrik Quiñones första stora ensembleverk för Riksteatern skapar han en suggestiv berättelse med filmiska vändningar.

Fredrik Quiñones är inte bara erkänd som samtida dansare utan har också kunskap inom flera afrokubanska stilar och pardanser samt inom klubbstilar från USA, bland annat voguing. Som koreograf tar han gärna in uttrycket från dessa stilar i sina verk.

Men hjälp av tre tekniskt briljanta dansare och skådespelaren/performance artisten Brandy Litmanen förflyttas publiken till en parallell drömvärld där allas upplevelser får plats och betydelse.

Dark Water får ett eget soundtrack av den hyllade musikproducenten Christoffer Berg, som bland annat jobbat med Depeche Mode och Robyn och skapat musik till Sveriges Oscarsbidrag Gräns. Stylisten Ellen X, känd från Vogue, designar kostymerna, medan Angela X bygger upp dramatiken med sin effektfulla ljussättning.

Fredrik Quiñones vill i Dark Water förena en kamp för frigörelse med känslornas poesi och sprängkraft.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Måndag 25 Oktober 19:00 Falkenberg Falkhallen Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar