ETT HÅRLÖST SOLO & OMKRETZ22 – Cristina Caprioli

Falkenberg

Torsdag 25 November

Fotograf: Franz Kimmel

STRINGENS OCH FART NÄR CCAP PRESENTERAR TVÅ SOLON 

Cristina Caprioli är koreografen som ständigt är högaktuell. Med en gedigen meritlista och ett konstnärskap i ständig progress, kännetecknas hennes arbete av komplexitet och fysisk precision.

Hennes koreografier ses ofta som både intellektuella och politiskt skruvade, och med sina 40 år i dansens tjänst räknas Cristina Caprioli till en av våra främsta svenska koreografer. Nu intar hon åter själv scenen som dansare i ett unikt solo.

Ett hårlöst solo dansar Caprioli sitt eget material. Det är ett kompromisslöst solo där håret stundtals yr runt scenrummet. Medan hon andra gånger är stillsam och oviss. Som om hennes rastlöshet förbyts till små darrande skälvningar.

Om Ett hårlöst solo är inkännande så är Omkretz22 blixtsnabb dans och medryckande musik i ett oupphörligt tempo. Med skarpa vinklar, dans på diagonalen och höga benlyft tar suveräna dansaren Madeleine Lindh scenen i anspråk och gör den till sin tillsammans med musikern Yoann Durant i hårt hållet lössläppt sväng. De avslutar en kväll som blir en perfekt balans av stringens och fart.

Längd: 65 min
Pris: 100-200kr

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Torsdag 25 November 19:00 Falkenberg Falkhallen Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar