pianotopografier – Kenneth Kvarnström

Turnerande föreställning

Torsdag 27 Januari - Lördag 29 Januari

Fotograf: Sören Vilks

URPREMIÄR – rörelsepoesi med Kenneth Kvarnström & fyra briljanta dansare.

Kenneth Kvarnström räknas som en av Nordens mest erfarna koreografer inom samtida dans. I tre decennier har han stått i den svenska dansens centrum. Nu är han åter aktuell, denna gång med ett dansverk – pianotopografier – där han korsbefruktar dans med bildkonst och pianomusik.  

Fyra dansare, några av de bästa i sin generation, är handplockade från USA, Finland, Norge och Sverige. Det är fyra olikheter som möts, skiljs åt och sammanbinds i nya konstellationer. Tillsammans med Kenneth, som också syns på scen, skapar de ett kollage i upplösning.   

Föreställningen är skapad till musik av kompositören Nils Frahm.

Längd: 60 min + ca 30 min eftersamtal med Kenneth Kvarnström.
Pris: 100-200 kr.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Torsdag 27 Januari 19:00 Falkenberg Falkhallens blackbox Biljetter
Lördag 29 Januari 18:00 Kungsbacka Kungsbacka Teater Biljetter

Taggar