Chotto Xenos – Akram Khan Company

Kungsbacka

Lördag 5 Mars

Fotograf: Jean Louis Fernandez

FAMILJEFÖRESTÄLLNING I FÖRSTA VÄRLDSKRIGETS KAOS

Fantasifullt för såväl unga som vuxna, med handlingen förlagd mitt i första världskrigets leriga skyttegravar.  Historien gestaltas av en dansare som med tydlig och lättolkad koreografi bemästrar temat med lätthet och humor. 

Världsberömda Akram Khan Company är åter på turné i Sverige med en dansföreställning. Den här gången med Chotto Xenos – ett fantasifullt verk som riktar sig till såväl unga som vuxna. Nu med handlingen förlagd mitt i första världskrigets leriga skyttegravar. Hur börjar krig? Och på vilket sätt slutar det? Det beror på vem som berättar.  

Historien gestaltas av en fantastisk dansare som med tydlig och lättolkad koreografi bemästrar detta tunga tema med lätthet och humor. I en kuliss bestående av rörliga projektioner interagerar dansaren med de tredimensionella bilderna och skapar en stark, poetisk och visuell dansföreställning.  

 Chotto Xenos är en fängslande dansproduktion som tar publiken tillbaka i tiden och utforskar de bortglömda historierna om kolonialsoldaters liv och öden under första världskriget – en tyst och rörande hyllning till de 100 000-tals soldater som omkom och aldrig återvände hem.  

Längd: 55 min

Pris: 100-200 kr

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Lördag 5 Mars 18:00 Kungsbacka Kungsbacka Teater Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar